Український портал » Сучасна Україна » Цікаво почитати » Нехай росіяни спростують ці 10 фактів

Нехай росіяни спростують ці 10 фактів

admin
  5 950   2    
Нехай росіяни спростують ці 10 фактів
Нехай росіяни спростують ці 10 фактів

10 фактів з історії москаляндії - які поставлять будь якого москаля у тупик!

1. Державу з назвою - Московія цар Петро 1 перейменував в Росію, аж в 18 столітті, в 1721 році.

 

2. Плем'я Мокші назвало свою річку Москва, а переклад цієї назви, з мови Мокші, звучить як "брудна вода". Будь-які інші мови не можуть перекласти слово Москва. Слово "кремль" - татарське і позначає зміцнення на височини.

 

З. У середні століття всі картографи Європи писали і проводили кордон Європи уздовж кордонів Русі (Русь - це територія нинішньої України!) Московія - улус, зі своїми фінськими народами, завжди була складовою Орди і її Європа справедливо відносила до Азії.

 

4. Московія (Росія) платила данину Кримському Хану!, який був намісником Золотої Орди, аж до 1700 року. Цар Московії зустрічав кримського посла на Поклонній горі, садив його на свого коня, сам пішим, під узду, вів коня з кримським послом в Кремль, садив його на свій трон і вставав перед ним на коліна! ?

 

5. У 1610 році, в Московії на Борисі Годунові (мурза Гудун) закінчилася династія Ченгізів (родич Чингісхана) і на трон звели Олексія Кішку з фінського роду Кобили, а при вінчанні його на Царство церква дала йому прізвище Романов, нібито прибув з Рима правити Московією! :smailuk23:

 

6. Катерина 2, після окупації останньої вільної Руській Держави - ​​Великого Князівства Литовського (тер. Білорусі) в 1795 р., своїм наказом веліла назвати угро-фінські племена Московії якимись великоросами, а українців - справжніх русичів - малоросами!

 

7. Ніхто і ніколи не бачив в оригіналі договір про возз'єднання між Московією та Україною нібито підписаний Б.Хмельницьким і Царем О.Романовим?

 

8. Вже кілька століть археологи Московії шукають артефакти, що підтверджують достовірність Куликовської битви, але поки безуспішно, от тільки байку про перемогу Д.Донского над Мамаєм виспівують досі, на всі голоси!

 

9. Псковська, Новгородська, Смоленська області Росії, - це колишні слов'яно-руські Князівства і до угро-фінської Московії не мали ніякого відношення, поки Московія - Орда вони окупувала їх відповідно в 1462, в 1478, і в 1654 роках. А в інших областях РФ (Московії) ніколи не мешкали слов'янські племена і народи.

 

10. Золота Орда і її дочка - Московія, - це єдині країни світу, які тримали в рабах власний народ. Це і пояснює вічну відсталість багатою на природні копалини Московію від порівняно обділених на природні ресурси європейських країн, адже ефективність роботи вільних людей набагато вище, ніж рабів...

Читай більше анекдотів на сайті з анекдотами українською: 👉 перейти 👈

Залишити свій коментар:

  Особистий кабінет

  • Український портал
  • Тільки українською
  • Слідкуй за новинками
kampot.org.ua